Jeden z předních dodavatelů tepelných čerpadel na český trh, japonský koncern Panasonic, rozšiřuje svou řadu tepelných čerpadel Aquarea o vysoce pokročilé generace K & L. V tomto článku zjistíte, jaká zlepšení společnost provedla oproti dřívějším modelům a pro jaké instalace jsou vhodné.

 

Tepelná čerpadla Panasonic Aquarea K

Tepelná čerpadla Panasonic Aquarea K jsou vybaveny průlomovým nízkoenergetickým systémem pro vytápění, chlazení a ohřev teplé užitkové vody. Jsou ideální volbou pro dobře izolované domy a nové instalace. Skvěle fungují i při extrémních venkovních teplotách.

 

 

 

Tepelná čerpadla Panasonic Aquarea L

Tepelná čerpadla Panasonic Aquarea L nabízí hydraulické propojení mezi vnitřní a venkovní jednotkou s použitím předního průmyslového chladiva R290 (chladivo s nízkým GWP). Jejich nejvýznačnější schopností je vyhřívání teplé užitkové vody až na 75°C, což z Aquarea L činí skvělý model pro dodatečnou instalaci při renovaci domu se stávajícími radiátory. Elektrická skříň tepelného čerpadla je navíc utěsněná tak, aby se zabránilo zdrojům vznícení, ale zároveň je, díky přístupu shora, snadné ji udržovat.

 

 

 

Společné výhody oproti starším generacím

Kromě svých charakteristických funkcí disponují obě generace řadou sdílených vylepšení, které je posouvají o krok napřed od starších generací Aquarea. Díky zvýšené izolaci kompresoru se hlasitost snižuje až o 6dB(A), v tichém režimu dokonce až o 8dB(A). Režim odmrazování z TUV zkracuje dobu odmrazování, zabraňuje ochlazování teplé vody a zajišťuje větší komfort při vytápění.

U těchto generací je také vylepšená logika ovládání kompresoru, která zajišťuje jeho spuštění při částečném zatížení a v případě potřeby zvyšuje frekvenci. Provozní rozsah kompresoru je až do -25°C. Také COP teplé užitkové vody je vyšší, a to až 3,6. V neposlední řadě je nutné zmínit elegantní design obou jednotek. Minimalistická bílá vnitřní jednotka skvěle zapadne do Vaší domácnosti a antracitově šedá venkovní jednotka splyne s prostředím kolem domu.

Tepelná čerpadla Aquarea K & L můžete zakoupit u KLIMAVEX. V případě zájmu nás kontaktujte na telefonním čísle +420 212 248 800 nebo prostřednictvím kontaktního formuláře.


Diskuse