Panasonic Aquarea – tepelná čerpadla vzduch – voda, která nabízí až 80% úsporu výdajů za vytápění a nevyžadují zemní práce

Hledáte pro Vaší domácnost pohodlné řešení pro vytápění a ohřev teplé vody? Tepelná čerpadla Panasonic Aquarea Vám zabezpečí vytápění, chlazení a TUV pomocí jednoho systému a úsporu energie i provozních nákladů domácnosti. Navíc můžete na instalaci tepelného čerpadla využít státní dotace a snížit si náklad až o 127.500 Kč.

Objednejte si tepelné čerpadlo Panasonic Aquarea se slevou 10%.

 

 

Tepelná čerpadla Aquarea (vzduch - voda) ve zkratce 

  • Vytápění, chlazení a TUV pomocí jednoho systému
  • Energeticky účinná alternativa k plynovému, elektrickému vytápění, nebo k vytápění na tuhá paliva
  • Nejlepší z hlediska účinnosti: udržuje topný výkon i při extrémních teplotách bez pomocného elektrického ohřívače
  • Lze připojit k solárním panelům a tím výrazně zvýšit COP v letním období
  • Technologie, která se přizpůsobí každému projektu
  • Široká řada řešení: podlahové vytápění, radiátory a fancoily
  • Nižší výdaje za vytápění a náklady na údržbu
  • Šetrnost k životnímu prostředí – snížení uhlíkové stopy
  • Jednoduchá integrace do stávajících systémů vytápění
  • Ideální pro nemovitosti bez přístupů k plynové síti
  • Externí umístění šetří cenný obytný prostor                                                                                                      

 

Kolik to stojí? Vyplatí se mi to? Jak to funguje? 

Na tyto a další vaše časté dotazy zodpovídá Petr Teska, který se již 21 let zabývá prodejem, poradenstvím a montáží tepelných čerpadel a solárních systémů.

 

1. Jak funguje tepelné čerpadlo?

Tepelné čerpadlo Aquarea vzduch – voda využívá nízkopotenciální teplo okolního vzduchu. Kompresorovým chladícím okruhem jej převádí na vyšší teplotní úroveň a předává ho do vody, která je poté připravená k použití ve topném systému a pro zajištění TUV v celé vaší domácnosti. Dle požadavku dokáže dům dokonce chladit, a to s pomocí jednotek fan coil. Nejnovější technologie společnosti Panasonic nabízí trvale udržitelnou alternativu k plynovému, elektrickému vytápění, nebo k vytápění na tuhá paliva.

 

2. Co znamená COP, nebo A2/W35?

COP - topný faktor, udává poměr získaného výkonu a dodaného elektrického příkonu. Čím vyšší je COP, tím efektivněji tepelné čerpadlo pracuje - zabezpečuje vysoký výkon při nízké spotřebě elektrické energie.

Pro schopnost porovnání jednotlivých tepelných čerpadel je nutno znát topný faktor za stejných základních podmínek. Parametr A2/W35 určuje topný faktor tepelného čerpadla při teplotě venkovního vzduchu 2°C a výstupní teplotě topné vody 35°C.

 

3. Kotel na uhlí vs. tepelné čerpadlo

Topné systémy se zdrojem tepla z tuhých paliv jsou často předimenzovány, protože počítají s přerušovaným provozem. Zároveň jsou navrženy na samotížny provoz, který vyžaduje velký objem topné vody v tělesech a velké průřezy propojovacího potrubý. Tepelné čerpadlo je schopné dosáhnout stejný tepelný výkon, pracuje ale s menším teplotním spádem. Zároveň je obsluha tepelného čerpadla čistá a nenáročná.

 

4Kolik stojí tepelné čerpadlo a kolik nákladů mi ušetří?

Investice do tepelného čerpadla v sobě obnáší cenu tepelného čerpadla (zařízení) + cena instalace. Cena zařízení se pohybuje od 139.000 Kč. Pro přehled všech jednotek a cen navštivte náš web: https://www.klimavex.cz/vytapeni/tepelna-cerpadla-vz-vo/. Na nákup všech jednotek Klimavex CZ poskytuje slevu 10%.

Cena instalace je pro každou domácnost individuální a pro nacenění instalace je potřeba osobní prohlídku instalační firmou. 

Díky neuvěřitelné efektivitě i při -20˚C tepelné čerpadlo Aquarea High Performance a Aquarea T-CAP přináší velké energetické úspory a je ohleduplným k životnímu prostředí, jelikož teplo nevytváří, ale přenáší. Oproti elektrickým ohřívačům dokáže uspořit až 80% výdajů za vytápění. Například systém Aquarea o výkonu 3kW má COP 5,33. To je 5,33krát více, než má běžný elektrický topný systém, který má maximální COP 1. Spotřebu lze dále snížit připojením fotovoltaických solárních panelů k systému Aquarea. 

 

5. Jakou částku mi můžou pokrýt státní dotace a jak je možné je získat?

Na nákup a instalaci tepelného čerpadla je možno využít jednu ze 2 státních dotací:

Kotlíková dotace - až do výše 127.500 Kč

 

Zelená úsporám - až do výše 60.000 Kč

 

Zprostředkování dotací zabezpečuje pro své zákazníky partnerská společnost. 

V současné době lze ještě podat žádosti o podporu v Libereckém kraji (do 28.2.2021), ve Středočeském kraji (do 30.6.2022), v Karlovarském kraji (do 31.10.2022), v Pardubickém kraji (do 30.10.2021).

 

6. Je ovládání tepelného čerpadla, nebo řešení případných výpadků složité?

Nastavení tepelného čerpadla a regulace provádí instalační firma  při spouštění systému. Po nastavení parametrů systém sám nastavuje správnou teplotu topné vody dle aktuální venkovní teploty. V případě nedostatku tepla sám spouští záložní zdroj (elektrickou energii). Uživatel nastavuje pouze požadovanou interiérovou teplotu na termostatu, případně odstavení tepelného čerpadla mimo topnou sezónu. 

Panasonic Aquarea navíc nabízí využití aplikace Aquarea Smart Cloud pro koncové uživatele a aplikace Aquarea Service Cloud pro instalační firmy. Jedná se o výkonnou a intuitivní službu pro dálkové řízení úplného rozsahu funkcí vytápění a ohřevu vody, a to včetně monitorování spotřeby energie. Uživatel se připojí pomocí bezdrátové nebo kabelové sítě LAN k portálu cloudu, aby dálkově řídil všechny funkce, a navíc může také umožnit partnerům přistupovat k přizpůsobeným funkcím pro účely vzdálené údržby a monitorování.  Servisní cloud Aquarea umožňuje instalačním firmám pečovat o topné systémy zákazníků dálkově.  Díky tomu se mohou specialisté na údržbu pouštět do prediktivní údržby a ladění systému a mohou také řešit případné poruchy, aniž by museli za zákazníkem jít. Využití aplikace Aquarea Service Cloud  uspoří čas, peníze a zkrátí dobu reakce, což vede k vyšší spokojenosti zákazníků.

Servis tepelného čerpadla Panasonic Aquarea a řešení případných poruch zabezpečuje partnerská instalační firma.

Dokumenty:

Diskuse