Publikované 14.10.2019

Panasonic Aquarea – tepelná čerpadla vzduch – voda, která nevyžadují napojení na chladivový okruh a nabízí až 80% úsporu výdajů za vytápění

Tepelná čerpadla Aquarea ve zkratce

  • Vytápění, chlazení a TUV pomocí jednoho systému
  • Energeticky účinná alternativa k plynovému, elektrickému vytápění, nebo k vytápění na tuhá paliva
  • Nejlepší z hlediska účinnosti: udržuje topný výkon i při extrémních teplotách bez pomocného elektrického ohřívače
  • Lze připojit k solárním panelům
  • Technologie, která se přizpůsobí každému projektu
  • Široká řada řešení: podlahové vytápění, radiátory a konvektory s ventilátorem
  • Nižší výdaje za vytápění a náklady na údržbu
  • Šetrnost k životnímu prostředí – snížení uhlíkové stopy
  • Jednoduchá integrace do stávajících systémů vytápění
  • Ideální pro nemovitosti bez přístupů k plynové síti
  • Externí umístění šetří cenný obytný prostor                                                                                                      

Jak tento systém funguje?

Tepelné čerpadlo Aquarea vzduch – voda využívá nízkopotenciální teplo okolního vzduchu. Kompresorovým chladícím okruhem jej převádí  na vyšší teplotní úroveň a předává ho do vody, která je poté připravená k použití ve topném systému a pro zajištění TUV v celé vaší domácnosti. Dle požadavku dokáže dům dokonce chladit, a to s pomocí jednotek fan coil. Nejnovější technologie společnosti Panasonic nabízí trvale udržitelnou alternativu k plynovému, elektrickému vytápění, nebo k vytápění na tuhá paliva.

Řada Aquarea High Performance Monoblok a Aquarea T-CAP Monoblok je výjimečná tím, že nevyžaduje propojení na chladivový okruh. Díky tomu je skvělou alternativou pro tradiční topenáře. Je jednoduchá na instalaci a dobře designově zpracovaná. Má navíc přidané funkce dálkového ovládače: automatický režim, režim dovolená, zobrazení spotřeby energie. Dálkový ovládač je nově v českém jazyce.

Díky neuvěřitelné efektivitě i při -20˚C tepelné čerpadlo Aquarea High Performance a Aquarea T-CAP přináší velké energetické úspory a je ohleduplným k životnímu prostředí, jelikož teplo nevytváří, ale přenáší. Oproti elektrickým ohřívačům dokáže uspořit až 80% výdajů za vytápění. Například systém Aquarea o výkonu 3kW má COP 5,33. To je 5,33krát více, než má běžný elektrický topný systém, který má maximální COP 1. Spotřebu lze dále snížit připojením fotovoltaických solárních panelů k systému Aquarea. 

Panasonic Aquarea navíc nabízí využití aplikace Aquarea Smart Cloud pro koncové uživatele a aplikace Aquarea Service Cloud pro instalační firmy. Jedná se o výkonnou a intuitivní službu pro dálkové řízení úplného rozsahu funkcí vytápění a ohřevu vody, a to včetně monitorování spotřeby energie. Uživatel se připojí pomocí bezdrátové nebo kabelové sítě LAN k portálu cloudu, aby dálkově řídil všechny funkce, a navíc může  také umožnit partnerům přistupovat k přizpůsobeným funkcím pro účely vzdálené údržby a monitorování.  Servisní cloud Aquarea umožňuje instalačním firmám pečovat o topné systémy zákazníků dálkově.  Díky tomu se mohou specialisté na údržbu pouštět do prediktivní údržby a ladění systému a mohou také řešit případné poruchy, aniž by museli za zákazníkem jít. Využití aplikace Aquarea Service Cloud  uspoří čas, peníze a zkrátí dobu reakce, což vede k vyšší spokojenosti zákazníků.

Dokumenty:

Katalog Panasonic Aquarea (23.23 MB | PDF)

Diskuse