Publikované 24.05.2021

Nová jednotka Etherea XKE s technologií filtrace nanoe™ X Mark 2

Nová jednotka Etherea XKE s technologií filtrace nanoe™ X Mark 2

Chytré řešení, díky němuž udržíte domácnost čistou, příjemnou a útulnou.

Společnost Panasonic představila novou jednotku Etherea generace XKE, která v sobě skrývá hned několik vylepšení.

  1. VYSOKÁ ÚČINNOST

    Špičková energetická účinnost až A+++ při vytápění a chlazení, přičemž sezónní účinnost SEER byla vylepšena až na hodnotu 9,5!

  2. AEROWINGS 2.0

    Technologie Aerowings 2.0 (u velikostí 25, 35, 42) od společnosti Panasonic se skládá ze dvou nezávislých automatických výfukových klapek, které koncentrují proud vzduchu při chlazení a vytápění a zabezpečují jeho rovnoměrnou distribuci po celé místnosti. Díky zvětšené doplňkové klapce, která má oproti běžným konstrukčním řešením více než dvojnásobnou hloubku (až 72mm), dokáže jednotka přesně směrovat vzduch tam, kam potřebuje.

    Kromě lepšího usměrnění vzduchu zajišťuje nové umístění hlavní klapky i prevenci kondenzace, protože mezi klapkou a krytem jednotky už není žádná mezera.

    Jednotka je navíc vybavená ventilátorem se zvětšeným průměrem, čím dosahuje dostatečně silný proud vzduchu při velice nízké hlučnosti.

    SPRCHOVÉ CHLAZENÍ

    Technologie Aerowings 2.0 nabízí vylepšenou funkci sprchového chlazení (podobné Coanda efektu), která při chlazení rovnoměrně usměrňuje proud vzduchu směrem ke stropu, a dosahuje tak příjemné ochlazení celé místnosti. Ochlazený vzduch tak pomalu padá od stropu do spodní části místnosti, místo přímého vyfukování ochlazeného vzduchu do prostoru.

    DIFUZNÍ VYTÁPĚNÍ

    Naopak, při vytápění směruje technologie Aerowings 2.0 vyfukovaný proud vzduchu směrem dolů, čím se dosáhne účinku podobného podlahovému vytápění, kdy ohříváný vzduch stoupá zdola nahorů a přirozené naplňuje celou místnost.
     

    NĚCO NAVÍC!

    Na dálkovém ovládači je možné uložit umístění vnitřní jednotky, čímž se vzduch automaticky nasměruje do středu místnosti.

  3. KVALITA VZDUCHU

    Jednotky Etherea jsou vybaveny vysokoúčinnou filtrací vzduchu pomocí technologie nanoeTM X Mark 2 s výhodami hydroxylových radikálů (která odstraňuje pachy, zabraňuje množení bakterií, plísní a alergenů) a s potvrzeným inhibičním účinkem i na nový koronavirus (SARS-CoV-2).


    Jak technologie Nanoe X udržuje čistý a zdravý vzduch?

    NanoeTM X zachycuje baktérie, kterým vygenerované OH radikály následně odeberou vodík a transformují ho na vodu, čím potlačují jejich bakteriální aktivitu. Za 1 sekundu dokáže technologie nanoeTM X Mark 2 vyprodukovat až 9,6 mld. OH radikálů. Nanočástice v sobě obsahují 1000x více vlhkosti, než negativní iony (generované při filtraci pomocí ionizace), co pozitivně vplývá i na uživatelé (vláčnější pokožka a jemnější vlasy) a navíc mají 6x delší životnost, co jim dává dostatek času na to, aby se rozptýlili co nejdále od zdroje a vyplnili celý filtrovaný prostor.

    Bez údržby, bez potřeby výměny

    NanoeTM X Generator Mark 2 je patentovaný bezfiltrový čistící systém, vyrobený z titánu, který nevyžaduje žádnou údržbu.



    NĚCO NAVÍC!

    Čištění pomocí nanoe™ X může být v provozu souběžně s funkcí chlazení nebo vytápění, ale může fungovat in samostatně ve ventilačním režimu, jako designová interiérová čistička vzduchu, která nezabírá místo na podlaze. Díky tomu umožňuje jednotka Etherea uživatelům současně vyřešit chlazení, topení i čištění vzduchu z jednoho zařízení.

  4. NOVÝ DESIGN

    Společnost Panasonic pečlivě navrhla novou jednotku Etherea, aby nabídla elegantní a stylové designové řešení, které se hodí do každého interiéru. Její elegantní, jednolitý a kompaktní design jednoduše splní požadavky i nejnáročnějších moderních prostorů.

    • elegantní vzhled a lepší usměrnění vzduchu, přičemž hlavní spodní klapka je v celé šířce jednotky

    • nízkohlučný provoz s akustickým tlakem v 1m pouze 19 dB(A)

    • kompaktní, úzký design, který úhledně pasuje na stěnu
    • zjednodušený, čistý povrch
  5. INTELIGENTNÍ OVLÁDÁNÍ

    Jednotky Etherea mají integrovaný Wi-Fi adaptér, díky čemu je možné je ovládat dálkově, pomocí jakéhokoliv smart zařízení. Přehledná a uživatelsky jednoduchá aplikace Panasonic Comfort Cloud, je dostupná pro operační systémy iOS i Android. Kromě Wi-Fi ovládání je možné jednotky připojit i na nadřízené vzdálené ovládání přes BMS (Modbus, KNX).

 

NĚCO NAVÍC!

Prostřednictvím aplikace Comfort Cloud je možné propojit jednotky Etherea s hlasovým asistentem Amazon Alexa a využívat tak možnost ovládat jednotku bez nutnosti zvednout prst.

Pokud zvažujete instalovat do Vaší domácnosti klimatizaci, můžete na našich stránkách vyplnit jednoduchý formulář a naše partnerská instalační firma Vám zašle nezávaznou orientační cenovou nabídku.

Diskuse